~ DÅ och NU ~




Idag var det äntligen dags efter en hel vecka med vila för en krasslig kropp! Framsida lår, biceps och underarmarna hamnade på schemat.. Tog ut mig ordentligt på ben fronten så det var på bristningsgränsen att jag nästan fick spy rent ut sagt.. Jisses! Det var riktigt tungt idag och ändå kör jag ju 10-12 reps nu och har då fått dra ner ca 10-15 kg på övningarna men jädra vad det brände.. AMAZING! Fast illamåendet hade jag klarat mig utan.. :O

Körde idag Fronböj men jäklar vad jag har svårt för det iaf med stång.. Gör ju skit ont att ha den på armar/axlar.. Så jag brukar köra med en viktplatta och hålla i istället. Eller så har jag väl stången i fel läge.. :? Får väl jobba på den för den biter som tusingen på mina små lår :P

Har idag tagit lite nya bilder på ben för och jämföra... Let´s see..

Då till vänster och nu till höger.. Jisses mina vader har verkligen inte hängt med resten av benen! (tändstickor?!) Ser inte klokt ut.. Haha... Hoppas det är bilden det e fel på. :D  Måste jobba mer mer på de!!





Såhär när man tittar på sidan ser jag typ ingen skillnad alls.. Jobba Jobba jobba!





På armen ser man ju att den blivit lite större och att axeln mer vuxit till sig lite :D *happy*





Roligt att se de små förändringarna iaf :) Bara att jobba vidare nu när jag väl kommit igång igen. Längtar tills imorgon då det är dags för Ryggen att få sig en körare :P


Nu snart off 2 work!

Hoppas alla får en riktigt bra dag.
//Linda





Imon Imon Imon



Imorgon hoppas jag kunna bege mig till gymmet :) Halsen idag är bättre än igår, men fortfarande liiite öm när jag sväljer så vila idag med var självklart!
Att träna när jag är förkyld, halsont m.m är för mig ett BIG NO NO! Hälsan går först hur mycket jag än heller hade befunnit mig på gymmet istället för i soffan..
Är ingen soff människa.. Hehe... Trivs bättre bland svett och vikter.. :D





Ska ta och laga till en köttfärspaj snart här och hoppas att den kommer bli god :D Ska testa och göra pajdegen med Kesella i för att göra det hela lite roligare och nyttigare!
Blir den god får jag väl slänga upp receptet framöver!




Träningsmotto från nu och framåt:



Sen älskar jag Les Mills träningscitat:





//Linda

Sjukstuga - it sucks!



Nu börjar det klia i kroppen - vill träna!

I miss pumpet, ådrorna och givetvis rutorna som nu är väl inbäddade ( mot kylan :D ) ...





Har inte tränat sedan i förra onsdagen och ja det har varit sjukstuga sen dess i stort sett. Slapp maginfluensan men åkte på något trött i kroppen/huvudvärks tjohejsan.. :/ Och detta har nu övergått i halsont. NEEEEJ!
Tänkte att jag vilade med träningen över helgen och skulle ta nya tag idag.. Men så fort man öppnade ögonen imorse så var det bara att stänga de igen för någon träning skulle det visst inte bli av :(



Ja vi säger: - Bara och bita ihop och komma igen!


Har några eftermiddags pass nu på jobbet så jag hoppas att man kanske är bättre i halsen imorgon och snart kan vara tillbaka i gymmet - Har ju så mycket att jobba på med kroppen att minsta dag gör att de känns som om man hamnar efter?! Knasigt!
Men det är min vanliga tur när jag väl satt siktet på något så är det sjuka sjuka och sjuka.. :/
Blir det inget BodyFitness för mig detta året så är det helt enkelt inte meningen då är det bara att satsa på 2013 istället. Vill inte göra platt fall på scenen och stå där utan muskler.. då får det va!
Usch vad pessimistisk jag lät nu.. Det SKA gå :D


Helgen har ju bestått av vila samt en liten tripp till Kalmar.. Men när man går hemma hela dagarna så blir det ju lätt att man faller för lite olika sug i form av mat.. *host* Ja det har ju blivit både Thai mat och Pizza.. Sen lagade jag en jätte god Kantarellsoppa med - lite nyttigare än ovanstående rätter :)
Har nog satt i mig över 3000kcal om dagen.. dock inte rätt slags mat :( Varför blir man eller jag sån så fort man blir lite snorig.. sugen på fet mat.. Skärpning Jonsson!




Nu tar vi nya tag denna veckan och hoppas att denna hals lagar sig kvickt som attans!

Ha det så fint nu när våren börjar närma sig!

//Linda




Periodisering it IS..





Träningen denna veckan har gått riktigt bra och efter varje pass har det väntat en salig träningsvärk.. :D Baksida lår och mage sitter fortfarande kvar... trots att det är fllllleeeera dagar sedan jag körde det.
Så det går bra med träningen nu igen kan man säga... Trots att mina fingrar strular med att somna titt som tätt.

Det enda tråkiga är att maginfluensa spökat i familjen denna veckan.. :S Uscha!!! Har som tur väl klarat mig ifrån den so far!

Igår pratade jag med en vän och ett kärt träningsfreak Alex... Som rekommenderade mig att köra lite Periodisering för att chocka kroppen... Så idag började jag med fler reps och lite lättare vikter.. 10-12 reps är det som gäller nu de närmsta 4 veckorna sedan är det dags för 4 veckor TUNG träning och mindre reps.. Ska bli spännande och se om man kommer känna någon skillnad i kroppen ifrån det jag kört nu - alltså bara typ TUNG träning.

Idag mosade vi till Axlarna ordentligt - sjuk värk under passet (jäkla svaga axlar) ... Men jisses vad skönt på samma gång! Hmm... lät konstigt!

AXLARNA - ni måste börja växa till er nu :P




Haha.. min arm ser halvt missbildad ut. Det va ingen bra bild alls ser jag nu :P Men får bjuda på någon nu framöver :)

Hoppas ni alla haft en bra inledning på denna vecka - sportlovsveckan till och med :D

//Linda


Letar COACH?





Precis som bilden visar... behöver en coach som kan visa mig i rätt riktning vad det gäller träning/kost inför min tävlingssatsning!

Någon som känner någon eller själva är sugna  - Hör gärna av er så vi kan diskutera mer!

Behöver någon som kan finnas där för mig i år fram till december då den eventuella tävlingen äger rum! :P

//Linda



Upp & Ner



 

Haft en allmän knas dag.. bara känt mig på super dåligt humör! (Ja mer än vanligt :D) Hehe..

 

Jobbat till 15 sedan bar det av till gymmet för att köra Rygg/Baksida Axlar.. Inte alls nöjd med passet trots att jag ökade vikter i många övningar så som Hantelrodd, Sittande rodd och jag gjorde officiellt 3 strikta chins på gymmet! *wow* Mina underarmar är under all kritik... Får en sjuk kramp! Inte alls kul.. tror jag egentligen hade kunnat göra någon chins till om inte underarmarna hade svikit mig. Jobba MER på de alltså.. undra när det släpper?!

 

Ändå kändes det inte bra trots viktökningar.. Är jag påväg att bli sjuk kanske?! Får se om man har någon träningsvärk imorgon.. Just nu har jag en träningsvärk som räcker och blir över.. Framsida lår och rumpa är riktigt illa. Otrolig värk och har jag suttit en stund är det en lyftkran som behövs :P

 

-Blahablaha inlägg-

 

Hoppas ni alla får en trevlig helg iaf - själv ska man slava på jobbet :O

 

//Linda

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Utvärdering NR 2


Japp 3 gånger har jag nu testat Gakkic och kan säga att det fungerar utmärkt på mig.. :P Får ett otroligt pump och blir mer uthållig!
Igår körde jag axlar och det är ju min "sämsta" muskelgrupp.. Men jäklar vad jag orkade mer än jag brukar! Körde på mer vikter och körde 5 reps tom när jag egentligen tänkte försöka klara mig till 4.. *wwooooop* Lycka!

-TRY IT OUT-

Idag var det dags för framsida lår.. Galet trött och kände mig sliten ifrån start men jag tog mig igenom det!! :D Kändes som benen exploderade och svullnade upp totalt.. kan de inte alltid vara så?  =)



Körde idag :

* Knäböj 20kg x15x2 - 40kg x10 - 50kg x8 - 60kg x6x2 - 50kg x 10
* Gående utfall med hantlar 12kg/st - 14kg/st - 16kg/st
*Frontböj med Kettlebell 12kg x 20 - 16kg x 15x2
*Benspark ett ben i taget 15kg x10x2 - 20kg x 8x2
*Benspark båda benen 35kg x 10 - 45kg x 6 - 55 x 4x2

DONE! Helt stel och nöjd!

Nu dessvärre känner jag mig helt slut och typ känslan av att man håller på att bli sjuk :/ Uscha!! Hoppas inte det alls.. Har inte tid med det då jag precis kommit igång igen!





Har idag inhandlat Marabou Cookies and Cream.. Ska tugga i mig lite av den så blir jag nog bättre :P *host*





Ha en fin ondagskväll i snön!

//Linda



Utvärdering NR 1


Idag var jag BACK IN BUSINESS :D



Lite övertidsjobb sedan skulle ja pröva mina vingar (läs händer) :D För att fortsätta på mitt träningsschema så låg där lite Bröst/Tricpes idag! Bara på att...

Men nu har jag för första gången inhandlat en PWO (Power Work Out). Har bara testat Celsius innan och den har ju funkat fint kan man säga :P
PWO´n jag köpt heter Gakkic ifrån Body Science..

GAKKIC har enligt studier visat sig kunna minska muskeltrötthet, öka muskelstyrka och förbättra återhämtningen efter träningen. Studier har även visat att 45 minuter efter intag av 11.2g GAKIC, gav en genomsnittlig ökning i styrka/prestationsförmåga på 10.5% och en genomsnittlig ökning av kroppens motståndskraft mot utmattning med 28%.

Mitt första intryck av denna produkt är följande:

Började dock med en låg dos för att se så man tålde att :) Men utifrån det så blev jag lite lätt snurrig.. lite skakig - förmodligen för att jag är lite extra koffeinkänslig.. Och magen ballade ur. HAHA..
Men efter det så tyckte jag den funkade bra.. kände mig liiiite mer uthållig men får ge den ett par fler chanser innan jag kan bedömma den ordentlgt! Nästa gång (imon) blir det full dos! *Waaakkkkaa*

En annan irriterande sak var ju att skeden var större än hålet in i burken så den gick ju inte at få ut.. DISS..





Träningen gick över förväntan och det brände ordentligt, mest i bröstet så där får jag väl stå ut med en härlig värk imon. Upplägget idag var:

*Bröstpress
*Flyers
*Pressar i CC underifrån samt överifrån
*Dips
*Kickbacks
*Skullcrusher
*En arms tricpespress i Cable

Allt med en lätt uppvärmningasrunda sen var det fullt ös! Ökning i Bröstpressen idag ;) Man får vara glad för det lilla :P


 

Totalt slut efter träningen! (Bad hairday men fanken vad drygt det är nu att "odla" till långt)

Äta som en häst stod på schemat sen!!!! :D

 

Over and out!!!

//Linda




Bakslag BIG TIME.... :(




Usch så himla tråkigt detta ÄR! Skrev ju härrom dagen hur bra träningen gick osv.. Men det var lixom för bra för att vara sant :/
Vaknade igår natt av att båda mina händer (3 fingrar) hade domnat.. gjorde sjukt ont! Fick hänga de utanför sängen för att det skulle vakna till liv igen. Sen var det i stort sett omöjligt att ta upp de i sängen igen för då domnade de igen... Blev inte mkt sömn.
Väl uppe på morgonen kunde jag inte ens greppa smörkniven och bre smörgåsen... WTF?!!!
Använde min favvosida på internet - GOOGLE.. Haha.. Och ja hittade ngt som stämde in till 99%.

Karpaltunnelsyndrom

 

 

Lite info:

Det är vanligt att man får stickningar och domningar i fingrarna, framför allt på natten. Om besvären känns i tummen, pekfingret, långfingret och eventuellt ringfingret kan det vara karpaltunnelsyndrom, som är vanligt men sällan allvarligt.

Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går en viktig nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit i kläm. Om trycket är kraftigt eller långvarigt kan nerven skadas. Karpaltunnelsyndrom kan innebära ett hinder i vardagen, om man får nedsatt känsel, får ont eller blir fumlig.

 

 

 

Har väl överansträngt mig.. då jag jobbat mycket med händerna och tränat mycket. Speciellt underarmarna.. :/ Så jag hoppas minsann att jag kommer bli helt bra nu under helgen.

Fick det ganska så förspänt igår på jobbet iaf.. :D


Då det inte blir någon träning och jag bara inväntar jobbet i em ska jag försöka slänga ihop 2 st pajer att ha med mig på jobbet ikväll - MYS Fredag! :D
Det blir nog en Hallon/Blåbärspaj och en Annanaspaj :P SWEEEET!


Ha en underbar fredag alla!
//Linda

Vilodag..




Denna dagen har varit en vilodag var det gäller styrketräning.. Behövde det verkligen då jag har så sjuk träningsvärk. Det sitter fortfarande kvar i ryggen och nu har det gått över ner i rumpa/benen :D *wooopa*

Jobb blev det tills kl 15 idag.. väldigt svettig dag med mycket att göra på jobbet men det är ju då jag trivs som bäst och klockan bara tickade på ... Vips så fick man gå hem!
Hämta lilla Tindra på dagis sedan körde vi och tvättade av bilen lite kvickt då den hade förvandlats till en rullande lerklump.. haha.. Men nu e den så FIN!

Fick sen nästa damp anfall när jag kom hem och då var det HELA Tindras rum som fick sig en omgång. Tänkte ja 2 h tar det nog.. Hell no!! :/ Byggde även en ny möbel och sen blev det en ny hylla på väggen. Sen röja och damma allt... Tog snarare ca 4 h.. Men damn vad bra det blev :D
Lite dåliga bilder men så som det såg ut innan är det stooor skillnad! :)





En glad Tindra.. *thaa ddhhhaa*

Så mycket vilodag blev det nog inte ändå..  Hehe :P Men fick gotta oss i pizza idag då det blev knappt med tid för att laga mat och ville bara smälla i mig ngt onyttigt och gott!

//Linda

-Dagens tips-


Idag ska jag dela med mig en sida som jag ofta använder mig av när man får torka på övningar att köra för specifika muskelgrupper :)
Super bra sida med mååånga variationer av övningar! Man bara klickar på kroppsdel man vill hitta övningar för och POFF så kommer det en hel radda plus att man ser alla muskler man aktiverar vid de olika övningarna  :)

...TRY IT...

http://www.dintraning.se/muskel/5/M.-Latissimus-Dorsi.html






Idag efter jobbet begav jag mig till mitt andra hem - Gymmet såklart! :D Baksida lår, vader och mage! Har så otroligt ont nu.. Så det bet idag vill jag lova!! Gjorde lite små ökningar med så jag är glad!
Ibland går träningen verkligen trögt och ibland rent av dåligt men nu är jag inne i ett stim där det verkligen känns bra och att jag får kontakt, orkar och bara ger 1000%... Hoppas det håller i sig!

Idag fick jag ju min lilla leverans ifrån MMSports.. Följande kunde packas upp ur detta paket:

*Gakkic PWO - ska bli spännande att testa
*Whey 100%
*Casein
*Better Bodies myyyys byxor *underbara*
*Better Bodies Linne (limegult) :D

Hmm är det inte så att man tränar bättre när man har nya kläder? Hehe.... :D Nu får det vara slut shoppat med träningskläder för min del *LOVAR*
Det enda jag behöver införskaffa är ett par nya träningspjuks.. :P

Ha det loveley!!!

//Linda

 


Ifrån Snooze till Duracell kanin.. :D



Snoozade väl och länge imorse innan jag till slut orkade stiga ur den goa och varma sängen! > Huuuuh
Idag var det slut på lång ledigheten och dags att bege mig till jobbet.. Haft fullt upp hela dagen så tiden har gått riktigt fort! :)

Äntligen kom det man laddat för hela dagen ----> GYMMET :D



På Schemat stod Rygg/Baksida axlar! ;) Gick så himla bra idag.. kände mig hur taggad som helt och ville knappt gå hem :P Då är det ett bra pass vill jag lova! Bränner just nu i ryggen och känner mig helt mörbultad.

Upplägget idag blev:

* Smala latsdrag *ökning*
* Negativa chins
* En arms hantelrodd *ökning*
* Pullover
* Pulldown
* Rodd *ökning*
* Höga rodd
* Drag till hakan
* Shrugs
* Baksida axlar i Cable

Ser mycket ut men *hmm* Tog mig lite drygt 1h 20 min :D Körde lite super-set med :)

Sen undrar jag vad det är med alla killar som ska klia sig i skrevet (innanför byxorna) på gymmet?!! Kan ni lixom inte klia er utanpå eller gå på toa för att reda till att?... Får nog börja ha handsprit med mig.. haha.. !!





Nu ska jag fortsätta min kväll här med lite tv mys sedan ska jag snart ta och fixa min lilla kvällsmat :) Får se vad det ska bli för gott ikväll!

Over and out
//Linda



Idag är man inte tuff >_<





Gårdagen var super kul med Boda Borg som start (typ fångarna på fortet). Har aldrig varit där innan men det var ruskigt kul, svettigt och mycket tänkande :)








Efter 4 h på Boda var man fortfarande inte färdig med alla banor men i och med att vi hade annat bokat fick vi börja röra oss :) En raggardusch och fix blev det innan det bar av till Johanna för lite god dricka och spel! Sedan bar det av i kylan till Montematre för middag.
För min del blev det en pizza och sen åt jag upp halva Johannas pasta/fläskfilé som hon inte orkade. Var så sjukt hungrig :D




Vi fortsatte kvällen med att svänga de lurviga på dansgolvet.. Dessvärre blev det nog liiite frö mkt för Fröken Linda som inte har mått så bra idag och varit sjukt trött.
Så inga mer fester för min del med "massa" alkohol... :P Man kan gå ut och ha lika kul varje sig om man en helt nykter eller bara tagit ngn öl :)


Tack för en super trevlig kväll tjejer!


Hoppas ni alla haft en underbar helg i denna bitande kylan!

//Linda

Blood is pumping! <3





Nyligen hemkommen efter ett gott fredagspass på gymmet :D Så himla gutt!! Idag var det dags för Triceps/Bröst.. Gick över förväntan och nu är jag riktigt möööööör! :)
Idag blev upplägget:

* Bröstpress
* Bröst i cable uppifrån
* Bröst i cable nerifrån
* Flyers i nya funktionell maskinen
* Dips med 5 samt 2,5 kg hjälpvikt
* Skullcrusher? med Z-stång
* En ams triceps press i cable

Slängde även in underarmarna i dagens träning! Bräääändes ordentliget i mina små svaga underarmar. Men måste ta och lägga in de 2 ggr i veckan iaf då jag är så fruktansvärt svag där och ofta de som sviker mig vid vissa övningar =/

Fick lite pumpalens i ådrorna ikväll iaf..





Hoppas på lite skön träningsvärk imorgon. Har redan ont ibenen efter gårdagens ben pass. Där jag testa på lite nya saker.. Wiiiie! Mjölksyra på hög nivå.

Var ett bra tag sedan jag skrev men har jobbat och donat.. Nu är jag mitt inne i min lång ledighet (6 dagar).. Fast på måndag är det dags igen!

Imorgon kommer den dagen jag längtat efter länge - hör o häpna!!! '

JAG SKA GÅ UT O SVIRA :D


Ska bli riktigt kul.. Vi ska inleda dagen på Boda Borg sedan blir det lite samkväm hos Johanna innna det bär av för ett restaurangbesök med tjejerna! Ska bli rikigt kul...





Nu blir det lite kvällsmat :) Prottepankaka och en god grahamsbulle!

Hoppas ni alla får en riktigt fin helg!!
//Linda



RSS 2.0